KLUB DANAS

Ovih se dana možemo pohvaliti da klub ima preko pedeset aktivnih natjecatelja u svim kategorijama (djeca, kadeti, juniori, seniori i veterani), za čije je uspjehe zaslužan naš stručni tim trenera na čelu s poznatom slovenskom skijašicom Natašom Bokal koja radi s juniorskom i kadetskom selekcijom kluba. Eva Sečen uči one najmlađe.

Naši natjecatelji u sastavu hrvatske skijaške reprezentacije u proteklim su sezonama nastupali na svim razinama najvažnijih međunarodnih natjecanja (najjače kadetske svjetske utrke, juniorska i seniorska svjetska prvenstva, Svjetski kup i Olimpijske igre), gdje su ostvarili zapažene rezultate i pridonijeli ukupnom uspjehu hrvatske reprezentacije.

Kao našeg najznačajnijeg člana istaknuli bismo Filipa Zubčića koji je do svojih izvanrednih rezultata i statusa A reprezentativca došao kroz rad i razvoj sa skijaškim klubom Končar. Filip Zubčić je kao član najbolje vrste Hrvatske nastupio i na posljednjim Olimpijskim igrama u Sočiju (Rusija), te na utrkama Svjetskog i Europskog kupa. Istaknuli bismo i Reu Hraski koja je kao članica našeg kluba osvojila Svjetski kup za osobe oštećenog sluha.

Skijaški klub Končar u protekloj je sezoni proglašen najuspješnijim klubom u Hrvatskoj za uzrast djece i kadeta (raspon od 8 – 15 godina), pošto je u konkurenciji od petnaest klubova s velikom bodovnom prednosti osvojio naslov pobjednika u „Plinacro Croski“ hrvatskom pokalu.