Odgovornost roditelja

ODGOVORNOSTI I PONAŠANJE RODITELJA

Odgovornosti:

  • pročitajte cijeli ovaj priručnik sa svojim djetetom; očekujemo da se pridržavate navedenih pravila, a pitanja usmjerite na trenera ili direktora programa.
  • očekuje se da svi roditelji prisustvuju na orijentacijskom sastanku u jesen. Tom sastanku obavezno treba prisustvovati barem jedan roditelj.
  • kontrolirajte vlastita i očekivanja djeteta tijekom razvoja, uz napomenu da sportaši koji misle da ne mogu ispuniti očekivanja svojih roditelja brzo gube motivaciju.
  • aktivno se uključite u prikupljanje sredstava za program stipendiranja. Samo uz dodatno prikupljanje sredstava ovaj klub može opstati i napredovati, čime i svojem djetetu učvršćujete platformu za uspjeh.
  • osigurajte odgovarajuću odjeću i opremu: sportaši često vježbaju u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Ispravno odijevanje u slojevima može presudno utjecati na udobnost i užitak u sportu. Dobro odabrana oprema olakšava pravilan rad na tehnici. Ako imate pitanja o odjeći i opremi, pitajte trenera za savjet.

PONAŠANJE:

Vezano uz klub: potičemo roditelje da upoznaju djelatnike u klubu i djetetovog trenera; preporučujemo vam da dogovorite termin ako imate pitanja ili nešto za raspraviti. Također potičemo korištenje e-maila.

TIJEKOM TRENINGA:

Ohrabrujemo roditelje da aktivno sudjeluju na svim vrstama treninga i natjecanja u suradnji s trenerom, jer smatramo da će usprkos prvobitnoj rastresenosti uvjetovanoj blizinom najmilijih, dijete osjetiti socijalnu stabilnost i harmoniju, toliko važnu za emotivni razvoj.

TIJEKOM UTRKE:

Roditelji su dobrodošli da na utrkama, treninzima i ostalim događanjima budu podrška trenerima i sportašima nudeći svoju pomoć kada je to moguće.

Vaša djeca će profitirati kada interes i podršku njihovom skijanju iskazujete kroz pozitivan pristup bez nervoze.

Doći na utrku rano.

Imajte razumijevanja za napeti raspored prije, tijekom i nakon utrke; svaki sportaš ima različite obveze prije i poslije samog natjecanja. Vrijeme koje ćete moći provesti sa djetetom može biti vrlo ograničeno. Molimo da u dogovoru s trenerom zajednički odlučite kad je najbolje vrijeme za provesti sa svojim djetetom na treningu / utrci.

Nemojte ometati trenera i sportaša tijekom ogleda staze ili pred sam start utrke. Natjecatelji vole kad roditelji navijaju na stazi, ali nekima prisutnost roditelja na startu može biti preveliki pritisak.

Nemojte pokušati biti “trener” svojem djetetu za vrijeme utrke. Dopustite trenerima da rade svoj posao.

Poštujte odluke trenera. Oni su profesionalci i obučeni su kako bi omogućili djetetu svakodnevno povećanje životnih iskustava kroz sport. Ako imate pitanja, raspravite o konkretnoj situaciji kasnije s trenerom.

Budite pozitivni. Sudjelujte na dodjeli nagrada, čak i ako vaše dijete nije pobijedilo.

Fotografirajte.

Ne zaboravite da su rezultati na semaforu neslužbeni do pisane objave rezultata.

Ako imate pitanja ili nedoumica oko vremena, pravednosti, ili bilo koja druga pitanja oko utrke, uputite pitanja treneru i on će kontaktirati organizatora utrke (kada

e to biti potrebno).

VOLONTIRANJE / PROGRAM KOMPENZACIJE RADA

Skijaški klub Končar tijekom sezone organizira utrke za djecu svih uzrasta. Takvi događaji generiraju prihode i štede novac obiteljima natjecatelja. Utrke na Sljemenu također daju našim klincima prednost domaćeg terena i ostvaruju prihod za klub.

Klub posluje s malo osoblja i s ograničenim proračunom, i u velikoj mjeri se oslanja na velikodušan volonterski rad. Da bi se osigurao uspjeh zadanih programa, potrebna je pomoć roditelja koji sudjeluju u programu kompenzacije rada (PKR). Ovaj program osigurava dovoljan broj službenih osoba tijekom odvijanja utrke. To je također način da se roditelji koji su uključeni i zalažu za uspjeh kluba. Obitelji s više od jednog sportaša koji sudjeluju u natjecateljskom programu platiti će samo jedan depozit, ali će biti odgovorne za najvišu razinu predanosti.

Pozivaju se roditelji da se prijave za događaje putem registracije na web stranici. Koordinator volontera ili događaja poslati će e-mail svima koji su se prijavili najkasnije tjedan dana prije događaja. Volonteri se mogu prijaviti na dan utrke. Volonterski koordinator će bilježiti sve sate i voditi zapisnik o broju dana rada. Ova informacija biti će objavljena na našim Internet stranicama. U travnju ćemo kontaktirati sve klupske obitelji s njihovim statusom u smislu podmirenja depozita u programu kompenzacije rada. Sva preostala sredstva će biti naplaćena 150 EUR po propuštenom danu do tog trenutka.

SKIJAŠKE UTRKE: DUŽNOSNICI I VOLONTERI

Klub organizira utrke iz nekoliko razloga- preuzima domaćinstvo utrke uglavnom zbog naših skijaša zbog smanjenja putovanja i prednosti domaćeg terena. Također radimo utrke za generiranje dodatnog prihoda koji upotpunjava troškove programa kluba. Smatramo da našim angažmanom na treninzima i utrkama pozitivno utječemo na lokalnu zajednicu.

Za uspješan događaj potrebno je dovoljno volontera i službenih osoba. Na FIS i EC razinama, to može značiti 20-30 ljudi. Za održavanje CroSki kupa potrebno je 10-15 volontera po utrci. Nordijske utrke mogu zahtijevati 30 do 40 ljudi.

Kroz vaše sudjelovanje kao dragovoljac i dužnosnik, poboljšava se i kvaliteta utrke, a potreba za plaćanjem osoblja za utrke se smanjuje.

Svaki volonter na utrci kao nagradu će dobiti jednodnevnu skijašku kartu za jednu osobu u Innerkremsu u tekućoj sezoni.

Najveća nagrada je, međutim, tijek dobro organizirane utrke i zadovoljstvo koje se bazira na činjenici da ste kao dio organizacije pomogli da se vaše dijete približi vlastitim sportskim i životnim ciljevima.

Naš je cilj educirati i organizirati roditelje da ih što više sudjeluje u organizaciji utrke. Takav će pristup osigurati kvalitetu utrke za naše sportaše. Molimo razgovarajte sa trenerima i direktorom programa o mogućnostima za sudjelovanje.

KOMUNIKACIJA

Komunikacija između klupskih djelatnika, sportaša i roditelja je od presudne važnosti. Postoji nekoliko načina za širenje informacija …

ORIJENTACIJSKI SUSRET: Svake jeseni za sve uzraste koji sudjeluju u klupskim programima organizirati će se sastanak s roditeljima i sportašima. Na jesenskom će se sastanku moći saznati eventualni noviteti (oprema!) i ostale informacije za nadolazeći pripremni period i postavljati pitanja. Ovaj sastanak je obveza za sve članove.

E-mail je važno sredstvo komunikacije. Treneri će slati e-mailom informacije u vezi treninga i utrka, provjeravati će svoje e-mailove dnevno. Molimo da prilikom godišnje registracije napišete e-mail adrese sportaša i roditelja na obrazac. Liste s novim e-mailovima će se ažurirati i početi koristiti 15. listopada svake godine.

Internet stranice kluba: to je ponekad dobar izvor informacija, iako ne toliko ažuran kao e-mail. Međutim, mjesečno ažurirani kalendari s programom rada biti će dostupni na internetskim stranicama.